Teki niin mieli mökille, vaikkei oikein olisikaan aikaa, että lähdin lämpimän päivän houkuttamana vähän siivoamaan. Ehdin tuulettaa vuodevaatteita, puhdistaa jääkaapin ja imuroida alakerran, mutta sitten alkoi tihuttaa ja piti kipin kapin tuoda pihalta kamppeet sisään. Onneksi olin heti ensimmäiseksi evästänyt, niin että sain syötyä ulkona samalla luontoa ihaillen.

Isokoskelopariskuntia näkyi kaksikin pesäpaikkaa etsimässä, joutsenet mekastivat lentoon noustessaan, kuikka huuteli järveltä ja pikkulintujen sirkutusta  vaikka kuinka paljon. Oli jää sen verran laiturin ympäriltä sulanut, että sain pesuvettä otettua järvestä, oli sitten niin mukava sitä puuhellalla lämmittää. Kyllä ne lapsuuden mummolareissut tulevat ihanasti mieleen. Nostalgiaa saamme omillekin lapsenlapsille edelleen jakaa, meni vesiosuuskunnan hanke mönkään, kun ei löytynyt tarpeeksi halukkaita, olisi tullut vesivessa maltaita maksamaan, joten kompostoiva käymälä saa kelvata edelleenkin.

Yksi tosi harmillinen havainto: mansikkamaalla näytti taimille käyneen hassusti, irtosivat mansikkakankaan rakosista tuosta vaan lähes kaikki, olisikohan myyrät olleet asialla, olivat jo monta vuotta satoa tuottaneita kasveja eikä koskaan ennen tällaista ole tapahtunut. Pitänee uusia koko mansikkamaa ja vaihtaa vähän sen paikkaa samalla, mutta sato kyllä jää ensi kesänä heikoksi, vaikka näitä syöjiä riittäisi, yksikin kaksivuotias tuolla vetelee unia sängyssä, kun oli kuume noussut tänään hoidossa, niin tuli jo illalla valmiiksi huomiseksi hoitopäiväksi (ainakin).

Eipä nyt oikein ole kortteja syntynyt, mutta varmuuden vuoksi tein ennakkovarauksen uusistat tekstileimasimista Taavan kautta täältä, jos edes kesällä taas ehtisi mökin pihalla puuhastelemaan;)

Nyt vain odottelemaan, josko isännän flunssa vapuksi hellittäisi ja pääsisimme muuttamaan mökille!