Ihana Kesäpirtti jo meni, kauniissa säässä aivan mahtavalla paikalla mukavassa porukassa, SUURKIITOS JÄRJESTÄJILLE!

Viime marras- joulukuun Saksan matkan kuvia koetin saada albumivalmiiksi, ennenkuin emäntäni tulee Ansbachista Suomeen kesälomalleen, että voin vähän esitellä;)

HPIM0180-normal.jpg

Rothenburg on pieni kaupunki, jossa joulukoristemyymälät ovat avoinna koko vuoden, mutta olin matkallani varsin joulutorien aikaan, koska en sellaisella ollut koskaan ennen käynyt ja ehdimme sopivasti Rothenburgiin Joulutorin virallisiin avajaisiin, ELÄMYS! Menimme toki kaupunkiin tutustumaan jo aiemmin päivällä ja sain kuvattua torin varrella tornissa "majailevat" sedät, jotka joka tasatunti kallistelivat kolpakkoaan. Alemmassa kuvassa näkyy paremmin, koska kuva on postikortissa, toisen vasemmanpuoleisista olen kyllä itse ottanut.

HPIM0182-normal.jpg

Pohjapaperi löytyi paikan päältä, siinä viikonpäivät saksaksi, siis aivan täydellinen tähän. Gesson päälle suihkuttelin Paperilohikäärmeen ihania koemistejä ja valuttelinkin vähän. Tarjolla oli myös ihania Teippitarhan teippejä, joita myös käytin näihin. Mukava kokeilla ihan erilaisia, omani tahtovat jostain syystä olla pääasiassa vihreitä??? Myös Paperilohikäärmeen misteillä tein muropakkauksesta stanssaamistani kirjaimista sopivan sävyisiä, KIITOS!

HPIM0191-normal.jpg

Oikeanpuoleinen sivu tehty torin iltakuvasta juuri avajaisten aikaan. Sen journaling-lappua koristelin kanssa-askartelijan idean mukaan Taru-tyttäreltä lainatun maskin avulla piirrellen ja tuputellen Distress Inkeillä (sitruksista) kukkasiksi (ihan alanurkassa vilaus).

HPIM0192-normal.jpg

Emäntäni ajelutti minua autollaan pitkin pikkuteitä ja näin pääsimme helposti siirtymään paikasta toiseen sekä näin paljon sellaista, mitä ei moottoritiellä kulkiessa näkisi koskaan. Tooinen aivan ihana vanha, idyllinen kaupunki oli Dinkelsbühl, sen muurien sisällä oli aivan keskiaikainen tunelma ja rakennuksia oli upeasti kunnostettu. Juuri Saksassa ollessani julkaistiin uusi postimerkki kuvassa oikealla olevasta talosta, jossa sijaitsi hotelli-ravintola.

HPIM0157-normal.jpg

Tähän sivuun kokeilin uutta pollamaskiani, ensin gessolla pollerot, sitten ympäri ja "leimasin" maskista loput gessot alle, vähän ehti kuivahtaa liikaa, mutta hyvä näinkin. Taas löytyi muutama pätkä ihanaa , sopivanväristä skottiruutuista Teippitarhan washi-teippiä, päihin mustat timangit. Tämän kaupungin joulutori oli edellistä pienempi, mutta siellä myytiin myös paikallisten käsitöitä ja oli joku taidenäyttelykin.

HPIM0196-normal.jpg

Seuraavan viikon tiistaina kävimme seutukunnan suomalaisnaisten kanssa kahveilla Nürnbergissä, he tapaavat siellä kuukausittain, jos vain ovat vapaalla. Tietenkin kiertelimme kaupunkia, siellä kävimme myös askarteluliikkeessä, paljon oli mutta aika sekalaista tavaraa, kolme kerrosta hyllyjä;) Jotain sieltä sain hankittua tuliaisiksi.

Nürnbergin joulutori taas puolestaan oli VALTAVAN ISO, tori ja muutama aukeama sekä vielä teiden varsilla myyntikojuja. Erikoisuutena kuivatuista luumuista valmistetut hahmot, minä ostin Shalken väreissä olleen jalkapalloilijan tuliaiseksi.

Torilla oli myös ohjelmaa, kuulimme kaunista kuorolaulua ja näimme jouluenkelin, Lucianeidon tapaisen hahmon upeine kullanvärisine siipineen. Torin toisella nurkalla oli patsas metallikehikon sisällä ja tarina kertoo, että pyörittämällä kehikossa olevaa kullanväristä metallirengasta saa varastoitua itselleen onnea, joten ei kun pyörittämään. Kuvan kehystin kapeasti kuviopaperilla ja sivun ylälaitaan lisäsin lippunarun, muuten annoin tuon vaikuttavan paperin jäädä näkyviin, en raaskinut peittää.

Tällä retkellä olimme junalla, tuli siis sekin kokeiltua, hyvin matka sujui kumpaankin suuntaan eikä ollut kamalan kallistakaan. Eipähän tullut pysäköintiongelmia.