Tuolla sinisen kyltin yläpuolella katselin aamukahvin jälkeen ikkunasta ja toivorikkaana lähdin aurinkoa etsimään. Kävelin tosin uimarannan kautta vähän lenkkiä ensin ja sitten jäätä pitkin. Ovat isät ja lapset ihan omin neuvoin kolanneet ja välillä jäädyttäneetkin hienon luisteluradan tuohon laiturin viereen. Olen vähän ihmetellyt, miksei tänä talvena ole tehty kunnon latua, mutta on näköjään vettä jään päällä.

Joku oli hiihtämässä, mutta aika jäiset olivat ladut. Samoin kävely oli tavallista hankalampaa. Täällä on jopa varoiteltu tavallista heikommista jäistä, mutta tänä talvena en olekaan saanut lähes päivittäistä tietoa jään paksuudesta, kun ei sitä pilkkimiestä ole enää tiedottamassa.

Vähän utua oli edelleen ilmassa ja muodosti tuollaisen keveän valoilmiön, sain molemmat lyhyet kaaret samaan kuvaan. Pitäisi kaivaa teille näytille vanha kuva upeasta valopylväästä muutaman vuoden takaa, jollei tänä talvena vastaavaa satu kohdalle.

Jatkoin jäällä jonkin matkaa ja palasin kotiin metsän kautta. Vaikka alkoi jo olla lähes puolipäivä, näkyy, kuinka matalalla aurinko edelleen paistaa, hädin tuskin puiden yläpuolelle jaksaa nousta.

Huomaathan, Tia, että täällä kaupungissakin voivat maisemat olla aika hyvät, mutta se mökin rauhallinen tunnelma kyllä puuttuu.

Kotiin päästyä tein lopusta Tukholman mangosta, puolikkaasta avokadosta, varsiselleristä ja siemenistä sekä ceasarkastikkeesta itselleni niin hyvänmakuisen salaatin, että piti kesken syömisen nousta kuvaamaan;)