Vähitellen alkaa väri rannan puissa muuttua syksyiseksi, mutta rantahaapakin on tänä vuonna ollut tosi hidas. Olin viime viikonloppuna tyttärentyttären, 15 v. kanssa tervehtimässä äitiäni Kouvolassa ja kun tulimme takaisin, oli ISKURYHMÄ saapunut mökkitontille. Nuoremman tyttären perheen rakennustyömaalle oli jäänyt lankkuja ja tiiliä vähän yli, joten vävy ja vanhempi tytär miehineen olivat tuoneet loput mökille odottelemaan pääsyä mahdolliseen uuteen kesäkeittiöön. Vanhempi vävy oli ottanut mukaan moottorisahan, jolla huiteli pitkin ja poikin niin, että pätkittyä ja osin nuoremman vävyn halkomaa puutavaraa on katos pullollaan. KIITOS! Omat hennot sahankäyttöharjoitukseni ovat tuottaneet polttokelpoista aika verkkaan tahtiin;)

Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, tuli venekin käännettyä talven ajaksi puiden alle. Samalla kaksi vahvaa vävyä tyhjensivät kompostoivan käymälän, se kun on senverran iso, että tarvitaan kaksi käsiparia siihen hommaan ja olen suurimman osan kesää oleskellut täällä yksin. HIENOA!

Edelleen siis mökillä asustelen, postikin tulee vielä tänne. Tänä aamuna oli taas melko sankka sumu järven päällä, kun heräsin. Tämä kuva on otettu vähän ennen puolta päivää, juuri ennen kuin nousi kevyt tuulenhenki ja hajotti loputkin sumuhaituvat taivaan tuuliin auringon suosiollisella avustuksella. Kelpaa tässä säässä haravoida, ensin neulasia mäntyjen alta ja sitten lehtiä sitä mukaa kuin puista tippuvat.

Illan pimetessä telkun ääressä vähän käsitöitä, tällä erää kuluu Huopanen eri väreissä. Tässä kuva omista tossuista ja neiti 7v. rukkasista ennen koneeseen menoa, unohdin kuvata pois tultua, mutta tossuja olen jo käyttänyt, vaikkei niistä aivan sellaiset tullut, kuin olin ajatellut;)

Toivottavasti teilläkin on yhtä ihana ilma. Nautitaan näistä kuulaista syyssäistä!