Viikko sitten käväisin Jyväskylän omassa askarteluliikkeessä, Askartelupuotipiiassa, jossa 5-vuotisjuhlan kunniaksi oli leimailua demoamassa Miija. Kuten Miija totesi, kiva nähdä joskus Jyväskylässäkin;) Taituri neuvoi minulle kivan lintuleimasimen, kun huokailin, että pitäisi kohta valmistaa kummitytön häihin kortti, kiitos avusta! Koeleimailuja olen tehnyt mustalla VersaFinella ja embossannut kirkkaalla jauheella päälle, ehkä noista vielä valmis korttikin tulee (tai sitten ei), aikaa on vielä reilu viikko.

Samalla on Piialla myös muutoale, koska piakkoin liike siirtyy toiseen paikkaa. Alennuskorista löysin valikoiman YouDo kimalteita. Samoin kolme arkkia espanjalaistyylisiä viuhkaääriviivatarroja, siis pakkohan ne oli sieltä pelastaa;) Ystävällistä Piialta pitää lukua siitä, kuinka kauan olen ollut korttiaskartelija, hänen järjestämässään kesäpäivän tapahtumassa jäin lopullisesti "koukkuun", siis jo VIISI vuotta!

Viikolla sitten olikin taas vuorossa käynti äidin kanssa röntgenissä, siis Kouvolaan pariksi päiväksi. Onneksi ei mitään uusia murtumia ilmennyt ja muutenkin lääkärin ohjeen mukaan jatketaan samaan tapaan, äiti on onneksi pärjännyt laajennetun palvelupaketin avulla oikein hyvin.

Piipahdin Korian ABCllä =) ja muutaman pussillisen lankoja valitsin mukaan, en niitä muistanut kuvaan ottaa mukaan, samalla ostin vihdoin Tetran suosiman ananasponchon ohjeen sisältämän viimekesäisen Novita-lehden.

Jatkoin matkaa Lahteen, tai oikeastaan Salpakankaalle asti, fiiliksellä ajelin ja poikkesin isolta tieltä, vähän liian aikaisin tosin, mutta kun ei hätäänny, etsivä löytää ja vihdoin vastaan tuli Charlotta. Voi, Tia, mikä ihanuus, mutta minulle kävi niinkuin minulle aina vastaavissa tilanteissa, kiertelin ja ihastelin enkä oikein mitään osannut ostaa. Tytär eilen tuumasi, että voi sua, kun kerroin. Hänet pitää saada joku kerta mukaan, niin löytyykin jotain. No, vähän peruskartonkeja ja sitten muutamaa väriä eläväpintaisempia papereita sekä sydänpunchinellaa 5 metriä.

Monta asiaa oli mielessä, seuraavaksi suuntasin Lahden Historialliseen Museoon linja-autoaseman vierelle, siellä on vielä 16.5. saakka ystäväni Ismo Pyykön Oulangan Kansallispuistoa kuvaava taidenäyttely, aivan ihania tauluja upeista pohjoisen maisemista eri vuodenaikoina. Sielu lepäili ja nautiskelin!!!

Kävin vielä ennen Jyväskylään ajoa tervehtimässä kummisetääni, joka on asustellut dementiaosastolla vuoden verran. Mukava oli häntä taas tavata, mutta mieli tuli surulliseksi silti hänen puolestaan. Hän tosin vaikutti aivan onnelliselta ja tyytyväiseltä, mutta todellisuus hänellä on jostakin muutaman vuoden takaa, ei oikeasti nykypäivästä. Sain kuitenkin mukavan lauluhetken osastolle tullessani, siellä oli joku opiskelijaryhmä vierailulla, laulatti yhteislauluja ja oli järjestänyt asukkaille muutakin mukavaa toimintaa, sinne kummisetä jäi istuttamaan kukan tainta purkkiin ja iltapäiväkahvia odottelemaan.