MAOL Keski-Suomi pääsi tänään tutustumaan Keljonlahden voimalaan, josta lämpö varmaan tänne minunkin kotiini nykyään tulee. Samalla valmistuu myös sähköä puusta ja turpeesta. Polttoaineen kuljetuslinjaston alla koetin kypäräpäisestä itsestäni ottaa kuvaa, taustalla näkyy suuri voimalarakennus ja noin 150 metrin korkeuteen kohoava piippu.



Vähän tuota matalammalta kävimme terassilta kurkistamassa maisemia ja alhaalla tiuhaan tahtiin ajavia (leikki)rekkoja, parhaana lämmityskautena tarvitaan toistasataa rekallista puuta ja/tai turvetta vuorokaudessa. Otin muutaman kuvan, tässä entiselle asuinalueelleni päin.

Kiitos kerholle ja varsinkin Jyväskylän Energialle tästä tutustumismahdollisuudesta!

ONNEA SUOMENMESTARI JYP!!!!!!

Unohdin ennen kuvien siirtoa kuvata peukalonkynteni, mutta onneksi 2009 on kamera ollut valppaampi ja jonkinlainen kuva kultapohjaisista hurrikaanilogoisista kynsistä on tallessa. Aika meno tuntuu olevan päällä kaupungilla, tuli mieleen viime kevään juhlinta Suomen tultua maailmanmestariksi, autoja ajelee pitkin katuja torvet soiden, kädet ja viirit ikkunasta vilkutellen. En sentään arvaa lähteä menoon mukaan, odottelevat innokkaimmat, että saadaan mestaruusjoukkue ja varsinkin POIKA (=Kanadamalja) taas kotiin:D