Vanhin lapsistani täytti alkuviikosta vuosia ja kävin siellä kyllä merkkipäivänä kahvilla, mutta korttia sen paremmin kuin lahjaakaan ei ollut vielä silloin. Siispä P*skaretluhaasteen ohjeen mukaan tekemään leimakuvasta 3D-korttia. Tässä lopputulos, jossa 3Dnä toteutettu lahjapaketit ja keltaiset perhoset. Punaisessa lahjassa 3 kerrosta, samoin perhosissa kun taas keltaisessa lahjassa vain kaksi kerrosta. Perhosten ylin kerros on vain vartalo (ilman 3D tarrapalaa) sekä ylempi siipi tarrapalalla kohotettuna. Tässä kuvaa lähempää:

Kortti on jo perillä ja pienen lahjankin sain maksaa, kun käväisimme vaatekaupassa.

Toissapäivänä lähdin postinhakuun kameran kanssa, kun oli niin ihanan aurinkoinen ilma. Senverran kylmä kuitenkin, etteivät perhoset vielä liikkuneet, seuraavana päivänä näin samalla reitillä ISON vaalean perhosen, suruvaippa seuraili minua pariin otteeseen ja paljon oli pienempiä liihottelijoita. Tien pielet ovat jo nyt täynnä metsäkurjenpolvia, tavallisesti kukkivat vasta juhannuksen aikaan, ja niiden  joukossa oli upea voikukka houkutellut seuraa

Perinteisiin lapsenlasten kanssa kuuluu postinhaun yhteydessä kesän mittaan etsiä myös herkkuja, nyt ei ketunleivän syöjiä ole ollut, mutta vähän myöhemmin etsimme mustikoita

raakileet ovat jo ihan kohtuullisen kokoisia, vaikkakin ihan vihreitä vielä. Ehkä jo aiemmin ehtivät makeiksi ja mehukkaiksi nämä ahomansikat. Lyhyt n. puolen kilometrin mittainen postinhakumatka on siis yhtä juhlaa eikä sille tarvitse yksin lähteä, jos vain mökillä joukkoa on.

Koko yön ja melkein päivänkin on vettä satanut sopivan rauhallisesti, kasvimaa sitä jo kovasti kaipailikin. Nyt on kova tuuli ja jo vähän aikaa ollut satamatta, joten ehkä kaupungissa käydessäni pesukoneessa ollut koneellinen vaatteita sittenkin ehtii narulla kuivua;)

Hyvää viikonloppua!