Herra punatulkku löysi jotain ihanaa nurmelta, näytti epäilyttävästi voikukan "haituvalle", joten hyvää ruokahalua vain, ei niitä tarvitse säästää. Minun aamukahviini se ei kuulu;)

Rouvakin oli mukana, mutta en onnistunut kuvaan saamaan. Olivat kuitenkin toisen lintupariskunnan mailla ja saivat taistelun kanssa äkkilähdön kauemmas.

Tämän lajista en oikein ole selkoa saanut, liekö vihervarpunen? Kirjosieppokin kävi lähistöllä, samoin joku oranssirintainen pikkulintu, mutta ei edes lasin läpi ollut käteni kyllin nopea.

Viimeisen mukillisen menin juomaan olohuoneen sohvalle, kun pikkulinnut jotain säikkyivät ja lensivät pois. Siellä rantakiven kupeessa joku kumma valkoinen möykky liikuskeli.

Aivan yksin tämä nuori joutsen nyt tuntui liikkuvan, vielä viikko sitten näitä möykkyjä iltahämärissä oli kolme. Jospa vanhemmat ovat juuri saattaneet itsenäisen elämän alkuun? Näkyy vieläkin, tunnin päästä, samassa kaislikossa pyöriskelevän.

Tänään täytyykin mennä postireissulle autolla, pyhän lehti tulee heittolaatikkoon ison tien risteykseen reilun neljän kilometrin päähän. Hyvää sunnuntain jatkoa!