Maaliskuuni siis sujui aika tarkkaan kolmella eri Kanarian saarella. Teneriffalla ensin reilu kaksi viikkoa ja sitten Naviera Armas siirsi minut Volcan de Taburiente- lautallaan La Palman saarelle. Saarelle on annettu kutsumanimi La Isla Bonita = Kaunis saari ja sellainen se olikin. Hotellini sijaitsi Los Cancajosissa, lentokentän lähistöllä, muutaman kilometrin päässä pääkaupunki Santa Cruz de La Palmasta. Ajoin iltamyöhällä taksilla lauttasatamasta hotellille, mutta loput neljän päivän kulkemisistani sujuivat vaivatta busseilla.

Ensimmäisen päiväni vietin tutustumalla 20 000 asukkaan pääkaupunkiin, lähinnä sen vanhaan osaan, zona altaan. Oli aika sopivan kokoinen yhtenä päivänä kävellen tutustuttavaksi, vaikka illalla tuntuikin, että varpaat olivat tohjona;) Kaupungin erikoisuus ovat kauniit, perinteiset, kukkakoristeiset parvekkeet, mutta luulin kuvanneeni ne ensimmäisenä päivänä ja vasta kotona huomasin sen jääneen tekemättä, joten ainoaksi edustajaksi jäi tämän hyvän ravintolan parveke. Täällä virkistäydyin kerran cañalla eli pienellä oluella ja bussikierrospäiväni päätteeksi kävin täällä myös syömässä herkullisen päivällisen.

 

Talot olivat kauniita, väritykseltään monenlaisia, kadut kapeahkoja ja pääasiassa kävelykatuja. La Palmassa oli aika paljon turisteja, lähinnä Keski-Euroopasta, Saksasta, Hollannista ja Belgiasta.

Hassusti vanha ja uusi kohtasivat, tässä kännykkäkauppa vanhassa talossa.

Tämä talo oli avoinna turisteille, siinä oli pieni myymälä ja tilaa taidenäyttelylle. Saarella ollessani ehti näyttely vaihtua, joten näin täälläkin paljon.

Käsittääkseni yläkerran suurta salia käytettiin myös seminaarien pitopaikkana, upea sellaiseenkin tarkoitukseen. Taidokkaasti puutyönä tehty katto ja upea kattokruunu.

Kadun päässä aukio, jossa vasemmalla näkyy nurkka Correoksesta, siis Postista, ja kuvasta saatte myös käsityksen kaupungin korkeuseroista.

Seuraavaksi kiipesinkin katsomaan tuomiokirkkoa, mutta siellä oli remontti, enkä päässyt sisään, tässä kuvassa vain kellotorni. Kauniilla aukiolla oli myös upea puu ja muutama pieni pöytä naapuritalon kulmakuppilasta, jossa join kupillisen kahvia ja söin lounaaksi palan pitsaa, hyvää oli.

 

Aukion alapuolella sijaitsi Collegio de Arquitectos, siis varmaankin koulutuspaikka arkkitehdeille. Ympäristö oli kauniisti laitettu täälläkin.

Palailin toisia teitä alaspäin ja osuin kirkon takaovelle, Nuestra Senora de la Luz oli tämä kirkko, Valon Neitsyen kirkko siis, ja siellä olin jo aiemmin päivällä vieraillut, sijaitsi kauniilla aukiolla vastapäätä kaupungintaloa, josta parempi kuva viimeiseltä saaripäivältäni.

Onnekseni muutaman kadunkulman jälkeen osuin hallille ihan sattumalta. Olivat juuri hetken päästä sulkemassa siestan ajaksi, mutta ehdin sentään ostaa välipalaksi muutamia hedelmiä ja vähän mansikoita.

Keskialueen ympärillä oli pieniä erillisiä myymälöitä, lonjia, joissa olivat kala-, liha- ynnä muut kaupat, keskellä lähinnä hedelmät, vihannekset ja juurekset.

Jatkoin kävelyä viistosti ylämäkeen pitkin siestalle hiljeneviä katuja.

Vanha pulpetti oli pystytetty muistoksi paikkaan, jossa oli ollut saaren ensimmäinen koulu vuodesta 1794 vuoteen 1994.

Kauniita rakennuksia koko tienoo täynnä, monissa myymälä alakerrassa.

Kadun päässä oli palkkiona kaunis, vehreä aukio, jossa idyllisen näköinen kahvilakioski. Täällä vain lepuutin jalkojani ja nautin ostamistani hedelmistä.

Aukion päässä käsittääkseni Kolumbuksen patsas ja taustalla hänen laivansa muotoon rakennettu merimuseo, jossa en kuitenkaan käynyt sisällä. Näiden välissä olevalta kadulta pääsin nimittäin bussiin, joka vei minut ihan hotellini nurkalle, jonne pääsin väsyneitä jalkoja lepuuttamaan. Mennessäni varasin seuraavaksi päiväksi opastetun kiertoajelun saaren eteläpuolisille alueille.

Tässä ensimmäisen 260 kuvan valikoitu anti, kaikkiaan otin kuvia neljässä viikossa 1327 kappaletta, suuren osan bussin ikkunan läpi, joten jatkoa seuraa.