Viime viikon lopulla kävin Raumalla sukuloimassa ja ehdin vilkaista vähän pitsiviikon tarjontaakin. Esitteillä oli esimerkiksi tällaisen reippaan eläkeläisen upeita nyplättyjä pitsejä, usealla eri tyylillä tehtyjä, ja hän kertoili omista töistään. Onneksi toinen katselija kysyi, saiko kuvata, uskalsin minäkin.

Ajelin Kouvolan kautta Jyväskylään ja vielä ennen mökille menoa hain pojan tyttäret seurakseni. olivat lähes koko viikon kanssani. Tiistai-iltana kävimme heidän serkkutyttönsä yhdistetyillä 15-vuotissynttäreillä ja nimppareilla. Kortti piti tietty molempiin saada aikaan.

Molemmissa samaa perhospaperia pohjana, synttärikortin onnitteluleiman ostin Raumalta askartelukaupasta, oli mielestäni todella kaunis. Nimpparikortin kukan tein Taavalta voittamallani stanssilla. Pujottelin siihen nauhaa ja liitin kukkaneulan (?), johon vielä lisäsin kukkanapin, mutta se ei oikein näy.

Samalla kaupunkireissulla sain sopivasti postitettua siskonmiehelle nimpparikortin. Pari päivää aiemmin kuulin heidän syöneen omapoimimiaan kanttarelleja, joten tämä leimakuva oli mielestäni juuri sopiva, onneksi on kärpässieni jäänyt poimimatta;)

Parin kotiyön jälkeen tytöt taas tulivat mökille lomaa jatkamaan. Torstai-iltana kävimme kirjastoautolla hakemassa mielenkiintoista luettavaa. Perjantai sitten olikin mielenkiintoinen päivä, kun vähän päästä meni helikoptereita sinne ja tänne, Illalla sitten ennen nukkumaan menoa piipahdimme ison tien risteyksessä vilkuttelemassa ohiajajille, niin yleisölle kuin varsinkin ralliautoille. Ja odotetuin auto oli se numero 8. Sieltäkö se Kimi jo tulee?

Meillä Jyväskylässä rallia ajettiin jo 60. kertaa ja juhlan kunniaksi oli todella komea ilotulitus. Onneksi poika tyttöjään kotiin hakiessaan oli kertonut puolen tunnin komeasta esityksestä, etten lähes puoliltaöin aivan hermostunut, kun kovat pamaukset alkoivat. Vaikka mökiltä on keskustaan matkaa jotain 25 km, oli esitys loistava! Tuskin näin puoliakaan raketeista, mutta silti ihasteltavaa riitti ja äänet kulkivat tänne myötätuuleen vähän turhankin hyvin, tuntui että jopa näin etäällä ihan maa järisi.

Tänään kävin tapaamassa kaupunkiasunnon tulevia omistajia, mukavan tuntuisia ihmisiä olivat. Toivat remonttitarvikkeita, jotta saavat pintoja vähän oman näköisiksi ennen muuttoa.

Nyt sitten pikkuhiljaa koko kaupunki, ja myöskin minä täällä mökillä, koetamme asettua arkeen.

Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!