HPIM0258-normal.jpg

Haasteen aihe "Kajoa kuvaan" tuntui ensin vaikealle, mutta selattuani kevään kuvia, muistin jo heti kuvat nähtyäni ajatelleeni, että "onpas rauhaton tausta näillä kuvilla", ovat otettu tiiviissä väkijoukossa ja keskellä kapeaa Adejen pääkatua baarin ja kauppojen edessä. Tämä haaste oli siis pelastus, kiitos siitä!

Olen aikoinani espanjantunneilla nähnyt useammankin videon upeista Semana Santan kulkueista ja halunnut joskus sellaista katsomaan. Tämä ei vielä ollut tuon melko pienen Adejen kylän varsinainen päätapahtuma, vaan siellä olisi ollut Pitkäperjantaina varmasti upea kuvaelma kulkien pitkin pääkatua, jo Palmusunnuntaina oli rakennettu monta lavaa erilaisine lavastuksineen, mutta nyt siis kuljetettiin lavalla oleva, aasilla ratsastava Jeesus katua ylös ja sisään kirkkoon. Samalla mukanaolijoille annettiin joko öljypuun tai palmunlehviä, jotka pappi siunasi ja pirskotteli vihkivedellä ennen kulkueen lähtöä. Kotiin vietynä näiden pitäisi tuoda siunausta taloon koko vuodeksi. Siis ei virpojia vaan kirkon siunaus. Eräs iäkäs rouva meitä kehotti hakemaan kimppu lehviä niitä jakavalta mieheltä, ystävällistä häneltä! Kirkossa pappi puhui läpi koko pääsiäiskertomuksen, joten lähdimme ystäväni kanssa kesken pois. Vaikka tarina on tuttu, ei sitä vieraalla kielellä yli tuntia jaksa kunnella, varsinkaan ystäväni kieltä yhtään osaamattomana.

Pohjaksi sivuun löysin melko pehmeän paperin, alkuperästä ei tietoakaan, rauhallinen ja hiljaisen viikon väreihin sopiva mielestäni oli. Kuvassa heijastuu noihin kultaisiin koukeroihin päälläni kuvatessa ollut punainen pusero. En oikein osannut koristeitakaan käyttää, jotenkin ei tuntunut olevan oikeanlaisia. Lisäsin alalaitaan violettia akryylimaalia vähän ja leimasin piikkilankaa vaakaan ja pystyyn sekä mustalla että kullalla. Journaling-lehtiön ostin Kesäpirtiltä ja mielestäni tämä Cultural Custom-otsikoitu osui nappiin tähän.

HPIM0262-normal.jpg

Vähän karu tällä kertaa.

Nautitaan näistä ihanista kesäsäistä!