P*skarteluhaaste #52 vaati korttiin tähtiä. Minulla oli idea toisenlaisesta kortista, mutta ... eivät  kaikki tarvikkeet olleetkaan mökillä, joten piti tyytyä kakkosvaihtoehtoon.

Polttelivat näppejä nämä Intohimona askartelu- tapahtumasta hankkimani Tapestryt ja upea puu-leimasin. Puun ostin mielessäni tehdä kortti laulusta, mutta tämä ei ollut oikea toteutus, joten sopii tämän viikon onnittelukortiksi ja kortiksi tähän haasteeseen, kun leimasin taivaalle vähän tähtiä.

Vihdoin viimein korkkasin Tim Holzin musteenlevitinpakkauksen ja koetinMaijun mallin mukaan tehdä kaunista jälkeä pohjaan Distress Inkin Antique linen ja Dried marigold väreillä. Ei ollut ihan niin helppoa kuin Maijun demosta olisi luullut;) Sama pätee tämän Tapestry Christmas Wreath setin käyttöä, mutta auttoi paljon, kun oli nähnyt livenä näiden käyttöä. Ihan oikein, ei vielä näytä joulukranssille, koska väreinä käytin syksyisiä keltaista, oranssia ja ruskeaa, osa Versa Finea, osa Color Boxin Chalkseja. Sticklessin sävy oli Platinum.

Muuten aika lentää!!! Kävin viime viikolla pienen kulttuurikierroksen, ajoin ensin mieheni serkun vuokraamalle mökille lähelle Savonlinnaa, sieltä ajelimme retkelle Lintulan ja Uuden Valamon luostareille, upeita maisemia ja rakennuksia, lintulassa hieno puutarha. Seuraavana päivänä menimme kävelylle Savonlinnan keskustaan ja jatkoimme Punkaharjulle Taidekeskus Retrettiin. En ole siellä aiemmin käynyt, vaan olipahan käymisen arvoinen paikka! Upea ympäristö ja näyttelyissä hienosti esillepanossa käytetty tilaa hyväksi. Erityisesti halusin nähdä Helene Schjerfbeckin ja taiteilijasisarten näyttelyn. Luin muutama vuosi sitten elämänkerran, jossa paljon kerrottiin myös näistä aikalaissisaruksista ja siitä asti halunnut nähdä heidän teoksiaan myös livenä. Kannatti tuo reissu tehdä!

Jatkoin matkaa Imatran ja Lappeenrannan sivuitse Kouvolaan, kauhistelin näillä ajomatkoillani sitä tuhoa, mitä Asta-myrsky oli saanut aikaan ensin Sulkavan tienoilla ja sitten Puumalan lähistöllä. Ihme, ettei ihmisiä menehtynyt suuria määriä sellaisessa melskeessä? Kävin äitini kanssa lääkärissä, vaihtui käyntipaikka sairaalasta terveyskeskukseen ja tuntui kaikki olevan kohdallaan. Kävimme myös isäni haudalla ja tervehtimässä sisartani ja hänen miestään.

Sitten jo pitikin kiireesti tulla takaisin Jyväskylään, kun olin luvannut hakea Taru-tyttären vanhemmat tyttäret mökille kyläilemään, jotta saivat Jehkottaren kanssa rauhassa jutella. Onneksi sain minäkin ensin kahveista nautiskella heidän kanssaan, kiva oli taas kuulumiset vaihtaa! Mökille tulivat myös vanhimman tyttären tytär ja hänen kaverinsa, joten minulle ei paljon töitä langennut, seuraa vain sitäkin enemmän;)

Tähtiä ja tähdenlentoja sain seurata useampana iltana mökin laiturilla, aurinkotuoli sinne ja pötkölleen ihastelemaan. Piti kylläkin jo laittaa yöllä pitkää päälle, ettei turhaan vilustuisi. Voi, kuinka kaunis tähtitaivas onkaan, alkaa olla jo syksy ja pimeät yöt!