Oli Tukholmassakin lunta, ihan niinkuin koko Suomessa Helsinkiä myöden,  sai kauniita maisemia ihastella koko junamatkan. Ihastelivat SkapaHobbyssa myyjärouvat, että pitkästä aikaa heillä on kunnon talvi. Tosin käsittääkseni se punertavatukkainen rouva oli juuri hiljakkoin loukannut liukastuessaan jalkansa ja on nyt kahdeksan viikon sairaslomalla =(

Kreatima, Panduro, Åhlens Cityn paperiosasto (ei ostosta!), Ljunggrens ja SkapaHobby tuli kierrettyä, varovaisesti kävelin viitisen tuntia pitkin jäisiä Tukholman katuja enkä juuri mitään taaskaan osannut ostaa sen paremmin kuin olisin muistanut kuvatakaan. Muistelen kyllä nähneeni joku kerta Ljunggrenin ikkunassa kuvauskiellon siinä olevista korteista, en muualla sellaiseen ole törmännyt.

Selvisi muuten, mihin ainakin osa joutsenista talveksi päätyy: ilahduttavat sorsien kanssa naapurimaan kuningasta, sillan toisella puolella näkyi olevan ruohikkoinen ruokinta-alustakin. (Kuvaa ottaessani muuten koetin tukea käsiä kaiteeseeen, tiedoksi sille "jokatoiselle sukupolvelle", jolle ei vielä suvun lihasvapinatauti ole niin pahasti iskenyt ja jotka tietenkin ovat äitiänsä viisaampia ja taitavampia, Luojan kiitos!)

Vähän sumuiselle tuolla hetkellä näytti, suurimman osan päivää oli ihana auringonpaiste. Laajensin vähän tavanomaista reviiriä ja kävin etsimässä Östermalmin kauppahallin. Naapurin mies osui paikalle, kun olin paikallisbussilla lähdössä rautatieasemalle ja kyyditsi ystävällisesti minut sinne. Hän kehui paikkaa minulle ja suositteli lounaspaikaksikin, mutta minulle riitti ihan vain muutama valittu ostos tuosta jälkimmäisestä myyntipöydästä. Tuli ihan Barcelonan La Bouquera mieleen, ei tosin yhtä vahvalle haissut eikä ollut läheskään yhtä iso, mutta tunnelma oli ihan yhtä ihana!

Pitääpä varmaan tulevillakin matkoilla muistaa käydä kiertämässä ja ostoksilla täällä.

On kyllä ihan mukava olla taas kotona, enkä tietenkään muistanut niitä askarteluostoksia kuvata. No, ehkä myöhemmin.